PKN
Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen
 
26 november Ionadienst en creatieve workshop 26 november Ionadienst en creatieve workshop

Op zondag 26 november is er om 9.30 een dienst die in het teken staat van de reis van enkele gemeenteleden naar Iona. Welke inspiratie kunnen wij daaraan ontlenen?
In de middag is er van 15-17 uur een creatieve workshop in de Schakel met het oog op Advent. Onder leiding van Albert Drijver kunnen deelnemers hun eigen verwachtingen, hoop en dromen verbeelden. Resultaat is een groot doek dat in de Advent de kerkzaal zal sieren onder het motto: ‘ruimte voor verwachting’. Iedereen is als altijd welkom. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 
Vierstem Vierstem

 Vierstem:

  • - Zingt en viert
  • - Vierstemmig
  • - Verbindt vier wijkgemeentes
Vierstem is een gemengd koor waarvan de leden verbonden aan of betrokken zijn bij de vier wijkgemeentes van de Vier- Groep in Leeuwarden;  Fenix / Goede Herder, Rondom de Grote Kerk, Adelaar-Regenboog (De Jacobijner i.w.) en De Schakel. Allemaal amateur zangers die onder leiding van dirigent Franske van der Wal – Giesing met veel plezier samen zingen. Het koor is eind 2015 opgericht en bestaat inmiddels uit 25 enthousiaste zangers.
 
 

lees meer »
 
Nieuw: de kerkdienst volgen met videoverbinding Nieuw: de kerkdienst volgen met videoverbinding

Sinds een aantal weken kunnen de thuisblijvers de kerkdienst nu ook via een videoverbinding volgen. Ze krijgen dan niet alleen geluid, maar ook beeld.
U kunt de link naar het Youtubekanaal vinden aan de linkerkant van het menu, onder Geloof vieren. Bij plaats, tijdstip en video-verbinding kerkdiensten kunt u de link aanklikken.

 
Meeleven Meeleven

Een oproep aan iedereen
De laatste tijd vindt u op de liturgie en in de Geandewei elke week wel één of enkele vermeldingen bij de rubriek ‘Meeleven’. Er staat dan ook een adres bij vermeld, soms een thuisadres of een adres in ziekenhuis of verpleegtehuis.
De gedachte hierachter is dat we elkaar op deze manier in staat stellen met elkaar mee te leven als geloofsgemeenschap in en rond De Schakel. We kunnen voor elkaar bidden, elkaar een kaartje sturen of op een andere manier laten merken dat we meeleven.
Op bezoek bij de mensen die het betreft, hoor ik hoe goed het mensen doet wanneer ze voelen dat ze gedragen worden door het gebed en het meeleven uit de gemeenschap. Ook als je kaarten krijgt van iemand die je niet rechtstreeks kent, maar waar bij geschreven staat: ‘uit De Schakel’, ook dat voelt warm en doet veel goed.

Het zou fijn zijn als de rubriek 'Meeleven’ gevuld blijft. Kent u iemand die in het ziekenhuis ligt en vermelding in deze rubriek op prijs stelt, wilt u dat dan doorgeven?
Ook wanneer er andere bijzondere omstandigheden zijn - en wanneer de betrokkene prijs stelt op vermelding - graag de naam en het adres doorgeven.

lees meer »
 
 

Cantorij/zanggroep
datum en tijdstip 23-11-2017 om 20:00 uur
meer details

De stamtafel op vrijdag
datum en tijdstip 24-11-2017 om
meer details

Zondagsdienst in het teken van Iona
datum en tijdstip 26-11-2017 om 9:30 uur
Op zondag 26 november is er om 9.30 een dienst die in het teken staat van de reis van enkele gemeenteleden naar Iona. Welke inspiratie kunnen wij daaraan ontlenen?
In de middag is er van 15-17 uur een creatieve workshop in de Schakel met het oog op Advent. Onder leiding van Albert Drijver kunnen deelnemers hun eigen verwachtingen, hoop en dromen verbeelden. Resultaat is een groot doek dat in de Advent de kerkzaal zal sieren onder het motto: ‘ruimte voor verwachting’. Iedereen is als altijd welkom. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. meer details

 
Foto's Sirkelslag Kids 17 november
De foto's staan in het fotoalbum.
 
Contact
meer
 
Grote letter
meer
 
Korte gedachte voor vandaag
Uit het boek: Vrede in je hart, Frère Roger van Taizé
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.